• Christelijke vakanties en conferenties
 • Contact

COVID-19

COVID-19

Informatie betreffende het coronavirus COVID-19

Laatste update: 22 juni 2020 12:20.

Naarmate er meer informatie over het virus naar buiten komt dat van invloed is op onze diensten en uw verblijf, laten we dit op deze pagina zo spoedig mogelijk weten. We vragen u om onze berichtgeving af te wachten en geen contact met ons te zoeken als het niet dringend is.
 
U heeft vast meegekregen dat de overheid strenge maatregelen heeft getroffen omtrent het Coronavirus. Deze maatregelen hebben veel invloed op de diensten die wij leveren. Hier vindt u informatie over verschillende zaken die wij op dit moment kunnen leveren omtrent onze diensten en uw eventuele verblijf.

Voor vragen kunt u terecht bij de locaties zelf:

VestigingContact
Zelhemzelhem@betteld.nl
Cadzandcadzand@betteld.nl
Doorn Het Brandpuntinfo@hetbrandpunt.nl
Amerongenamerongen@betteld.nl
Limaugesgerantlimauges@gmail.com
 

De Betteld Zelhem

Openingstijden van onze receptie:  
Maandag 08:30-16:30 uur
Dinsdag08:30-16:30 uur
Woensdag08:30-16:30 uur
Donderdag08:30-16:30 uur
Vrijdag 08:30-16:30 uur
Zaterdag08:30-16:30 uur
ZondagGesloten 

We willen u vragen om bij vragen zoveel mogelijk te mailen naar zelhem@betteld.nl. Bij voorbaat dank!

Boek nu risicoloos jouw vakantie op de Betteld in Zelhem!


Onze plannen voor de zomer (onder voorbehoud)

Alles over vakantie op de Betteld Zelhem

Het programma van de Betteld Zelhem zal dit jaar uiteraard aangepast vorm gegeven worden. Niets is zeker totdat het zover is. Hieronder kunt u lezen over de aanpak zoals we ons dit voorstellen in week 26. Regels kunnen in principe veranderen, al naar gelang de situatie en de overheid bepaalt.

Volwassenen: In de drukke weken zullen we de Bijbelstudies in twee sessies houden om 9.30 uur en 11.00 uur. Vanaf 1 juli mogen er waarschijnlijk 100 gasten in de zaal die zich van te voren dienen aan te melden. Daarover krijgen alle vaste gasten en gasten die geboekt hebben eind juni een mail met uitleg. Het is onze intentie om op het terras buiten een scherm neer te zetten zodat de Bijbelstudie ook buiten te volgen is. Na wikken en wegen en advies inwinnen bij de overheid komen we tot de conclusie dat zingen niet gewenst is. We vinden dat erg jammer, maar we moeten wijs zijn. We organiseren dit jaar extra veel workshops en seminars die geschikt zijn voor meerdere kleinere groepen. Ook zullen we alle studies video streamen, dus alles is tevens online te volgen.

Jongeren: Afhankelijk van de drukte draaien we bij Royal Adventure een, twee of drie programma’s naast elkaar met maximaal honderd tieners per programma. Ook de jeugdstudies zijn overdag te volgen op het plein en online. De herberg kan niet gebruikt worden door de tieners en de leiders. Daarom kamperen leiders en tieners seizoen 2020 eenmalig rond de plas in eigen 1-persoons tentjes. 

Kinderen: Parallel aan de volwassen Bijbelstudies zijn er ook de MEGAkids meetings om 9.30 uur en 11.00 uur in de verschillende leeftijdsgroepen.

Horeca: Ook de horeca zal aangepast worden aan de huidige regels. De catering gaat zo nodig in shifts, de snackbar is open met bepaalde protocollen en het terras staat net als alle tafels en stoelen op anderhalve meter afstand.  Er wordt dus tussendoor twee maal schoon gemaakt. 

Zwembad en de recreatieplas:

Het zwembad is per 4 juli geopend:
09:15-10:30 UUR - VOLWASSENEN 30+ MAX. 30 PERSONEN
10:30-12:00 UUR - VOLWASSENEN 19+ MAX. 30 PERSONEN
13:00-17:00 UUR - JEUGD T/M 18 JAAR -
18:00-20:00 UUR - VOLWASSENEN 19+ MAX. 30 PERSONEN

10:30-12:00 UUR - KINDERBAD MAX. 20 OUDERS
13:00-17:00 UUR - KINDERBAD MAX. 20 OUDERS
18:00-20:00 UUR - KINDERBAD MAX. 20 OUDERS

De recreatieplas kan normaal gebruikt worden, mits de geldende afstanden in acht worden genomen. Men moet zoveel mogelijk thuis de zwemkleding al aan doen. 

Sanitair: Hiervoor gelden protocollen die ter plaatse bekend gemaakt worden. Zo mogelijk wordt het sanitair deze zomer aangevuld.

Ondanks al deze regels hebben we het volledige vertrouwen dat het een prachtig seizoen zal worden. We willen u vragen voorbede te doen voor het zomerseizoen. Laten we bidden voor ons land en voor de hele situatie in de wereld.


Verblijf op het park

Het is toegestaan volgens de huidige maatregelen om te verblijven op de Betteld op de volgende manieren: 
 • Als vaste gast in uw eigen stacaravan of chalet, mits u zelfvoorzienend bent qua water en rioolaansluiting. 
 • Als huurder van een zelfvoorziend object (stacaravan, chalet).
 • De Witte Herberg is alleen toegankelijk voor verblijven voor hele gezinnen of 1-persoonsovernachtingen.
 • Toiletgebouwen zijn geopend. Er mogen per toiletgebouw 2 mensen binnen zijn. Probeer zoveel mogelijk te wasen op uw eigen plek. Op elk toiletgebouw hangen de regels duidelijk uitgelegd.
 • Speelplaatsen: kinderen tot en met 12 jaar mogen met elkaar spelen. Voor ouders en kinderen ouder dan 12 jaar geldt nog steeds de 1,5 meter afstand regel.
 • De horeca is gesloten, het is wel mogelijk om bij de snackbar eten af te halen. U mag op ons terras zitten als u 1,5 meter afstand houdt. In de snackbar mogen 30 mensen op 1,5 meter afstand tegelijk aanwezig zijn. 
 • Het is toegestaan om sportactiviteiten te organiseren voor kinderen jonger dan 12 jaar. Zij hoeven zich niet aan de 1,5 meter afstand te houden. Kinderen ouder dan 12 jaar en ouders die komen kijken dienen deze 1,5 meter wel in acht te nemen. 
 • Wij vragen u zich te houden aan de 1,5 meter regel en de hygienemaatregelen. Doet u dit wel, dan mogen wij u hierop aanspreken. 
Boek nu risicoloos jouw vakantie op de Betteld in Zelhem!


Informatie rondom conferenties

 • Er mogen geen meetings of conferenties plaats vinden. Daardoor zijn de vijf vestigingen van de Betteld afhankelijk geworden van overheidssteun. Alle conferenties zijn afgevallen tot 1 september.
 • Onze horeca is alleen geopend voor afhalen.
 • Het zwembad mag niet open. 


De Betteld Cadzand-Bad

Vanuit de overheid is een verplichte sluiting van het openbare sanitairgebouw opgelegd. Deze duurt ten minste tot 1 juli. Hierdoor is de camping in Cadzand ook tot deze periode gesloten.
Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij uiteraard direct ons beleid hierop aanpassen.

Momenteel kunnen wij nog niet zeggen wat het virus gaat doen met de zomervakantie. Het hangt ervan af hoe lang de regelgeving van de overheid zal zijn. We raden u aan om de berichtgeving af te wachten. Indien u vragen heeft omtrent onze maatregelen, het programma of boekingen kunt u persoonlijk contact opnemen met de vestiging. Tel. 0117 39 66 00 / cadzand@betteld.nl.


De Betteld Amerongen

De Betteld Amerongen is gesloten. U kunt zo nodig overleg voeren met Michel Smits:  T: 0314-627290   E: michel.smits@betteld.nl 


De Betteld Het Brandpunt

U heeft ongetwijfeld meegekregen dat de overheid strenge maatregelen heeft getroffen omtrent het Coronavirus. Deze maatregelen hebben helaas ook veel invloed op de diensten die wij leveren.
Naarmate er meer informatie over het virus naar buiten komt dat van invloed is op onze diensten en uw verblijf, laten we dit op deze pagina zo spoedig mogelijk weten. We vragen u om onze berichtgeving af te wachten. Wanneer u al eerder informatie wilt over uw (groeps-) reservering, dan kunt u een email sturen naar: info@hetbrandpunt.nl.
Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk onze relaties persoonlijk op de hoogte te houden en denken wij samen na over oplossingen.

 
De Betteld Limauges (B)

In België gelden andere regels als in Nederland. De regels zijn strenger en tot nader order wordt de accommodatie niet gebruikt. Voor overleg kunt u contact zoeken met de plaatselijk beheerders Margriet en Henk Bouwman. Contact:   +32 10 614 644    
 

Overige informatie 

Het virus heeft een grote impact op de wereld, de economie en op ons als Betteld. Maar ook als mensen kunnen we er bijvoorbeeld bang van worden, moeten we spontaan thuiswerken of vallen we opeens in een kwetsbare groep. Wij roepen u op om te blijven vertrouwen in onze Heer. Hij is groter dan corona. Hier mogen we op vertrouwen. Voor nu vragen wij u om gehoor te geven aan de maatregelen die het RIVM en de regering ons hebben gegeven. Zorg voor elkaar en let op elkaar! 
Er wordt nu als het ware “op de pauzetoets” gedrukt. Laten we deze tijd met name gebruiken om ons te richten op de Heer. Een tijd van bidden, vasten en verwachten. Daarbij kunnen we ons laten inspireren door Psalm 27:

De Heer is mijn licht en mijn redding.
Daarom ben ik voor niemand bang.
De Heer is mijn kracht.
Daarom hoef ik voor niemand bang te zijn.

2 Wanneer mijn vijanden mij bedreigen
alsof ze wilde dieren zijn die me willen verscheuren,
dan struikelen zij zelf en vallen.

3 Zelfs als er een heel leger op mij af komt,
ben ik nog steeds niet bang.
Al breekt de strijd tegen mij los,
toch blijf ik vertrouwen.

4 Ik vraag maar één ding van de Heer.
Dit is wat ik het liefste wil:
ik wil alle dagen van mijn leven dicht bij de Heer zijn,
om ervan te genieten hoe prachtig en hoe vriendelijk Hij is
en om Hem te leren kennen.

5 Als er gevaar dreigt, verbergt Hij mij in zijn huis.
Bij Hem ben ik zo veilig als op een hoge rots.

6 Daar sta ik hoog boven de vijanden die me omringen.
Daarom wil ik juichend offers brengen in zijn tent
en liederen zingen voor de Heer.

7 Hoor, Heer, ik roep luid tot U.
Heb medelijden met mij en antwoord mij!

8 U zegt Zelf in mijn hart:
"Verlang naar Mij."
Ik verlang dan ook naar U, Heer.

9 Stuur me niet weg in uw boosheid.
U heeft me altijd geholpen.
Stuur me dan nu niet weg, laat me niet in de steek.
God, U kan mij redden!

10 Zelfs als mijn vader en moeder me in de steek zouden laten,
zult U nog altijd bij me zijn.

11 Leer mij, Heer, wat U wil dat ik doe.
Wijs me de juiste weg,
want mijn vijanden bedreigen me.

12 Lever me niet aan hen uit!
Ze beschuldigen mij van dingen die niet waar zijn.
Ze willen me kwaad doen.

13 Wat had ik moeten doen als ik niet zeker had geweten
dat de Heer goed is en mij zal redden?

14 Vertrouw op de Heer.
Houd moed en Hij zal je weer hoop geven.
Ja, verwacht hulp van de Heer.

Laten we voorbede doen voor de wereld, ons land, onze kerken en ook de Betteld en ook bidden dat veel mensen in deze crisis god gaan zoeken. 

 
Uw criteria wordt gewijzigd...